Blue Flower

20181109hof


Een stel, treft elkaar voor het eerst nadat ze zes ervoor zijn gescheiden. Het overlijden van hun zoon heeft diepe sporen achtergelaten in het leven van beiden. Daar waar de een vast houdt aan de gedachte aan het leven van voor het overlijden van hun kind, probeert de ander een nieuwe weg in te slaan en berusting en misschien zelfs geluk te vinden. Is het trauma te groot en de karakters te verschillend of lukt het hen om elkaar weer te begrijpen, te verstaan en samen een weg te vinden, een hoop op een betere toekomst?
Gif is een intieme voorstelling waarbij er naast onbegrip en verdriet ook plaats is voor liefde, berusting en zelfs humor.
Gif wordt gespeeld door Oda Berends en Joop van der Linden. Onder regie van Erik Lars.(pseudoniem)

Van 9 november tot en met 9 december. Elke vrijdag en zaterdag om 20:30 en matinee op 11 november en 9 december om 15:00 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.theaterhethof.nl

20181109hof2

“Oneindig aandoenlijk. Een toneelstuk om te worden gekoesterd.” | New York Times

Dit najaar brengen Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater de internationale theaterhit Cinema van Annie Baker naar Nederland. Het stuk met de oorspronkelijke titel The Flick werd in 2014 bekroond met de prestigieuze Pulitzer Prize. Regisseur Jeroen De Man las het stuk en was direct overtuigd: “Het biedt waanzinnig spelmateriaal voor de acteurs Mark Kraan, Eva Laurenssen en Emmanuel Ohene Boafo”. Met scherp zicht op de mens van nu is Cinema een bruisend, soms onhandig maar vooral een aandoenlijk verhaal over drie uit de tijd gevallen outsiders waar je op slag verliefd op wordt. Cinema gaat op 13 oktober in Huis Oostpool in Arnhem in première en gaat daarna op tournee door heel Nederland.

Duizenden bezoekers kwamen de afgelopen periode naar Arnhem voor de verschillende activiteiten van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). Van 1 juni t/m 8 juli trok FDFA mensen vanuit heel Nederland naar de Gelderse hoofdstad en naar de hoofdlocatie F&D.

Met een modeshow op de FDFA-hoofdlocatie (F&D) van Impact of War, de collectie van modeontwerper Mirte Engelhard, is het festival officieel afgesloten. De indrukwekkende modeshow liet zien hoe mode een verbinding kan zijn tussen mensen. In elke set kwamen de verhalen terug van telkens twee personen met een oorlogsverleden en koppelden ‘nieuwe Arnhemmers’ aan Arnhemmers. 

20191231hopla


ARNHEM - Elke laatste zaterdag van de maand is er in Arnhem het Hopla! dansfeest. Een Lindy Hop avond met, uniek voor het Oosten van het land, elke editie een live big band.

Op zaterdag 28 april aanstaande speelt de internationaal befaamde swing band De Kalishnikovs uit Eindhoven op Hopla!. Deze band speelt swing en jazz uit de jaren '30 en '40 en is een waar feest voor zowel Lindy Hopper als toeschouwer en luisteraar. Het is ook voor niet dansers moeilijk om stil te blijven staan op de muziek van De Kalishnikovs.

Lindy Hop is een energieke dansstijl welke ontstaan is in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. Deze dans kenmerkt zich door zijn uitbundigheid en enthousiasme en beleeft op dit moment een enorme come-back. De muziek waar op gedanst wordt is swing en jazz.

Hopla! begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Dansen bij Versteegh aan de Velperweg 43A in Arnhem. Aan het begin van de avond is het mogelijk om mee te doen met een Lindy Hop workshop.

Kaarten voor de avond kosten 10 Euro en zijn aan de deur te koop.

Kijk voor meer informatie op www.hopla.party.

20181231oogst

 

PRODUCTIEHUIS DE NIEUWE OOST OFFICIEEL VAN START
Productiehuis Oost-Nederland, Generale Oost en Wintertuin vanaf nu samen.

De drie succesvolle productiehuizen Generale Oost (theater en dans, Arnhem),  Wintertuin (literatuur, Nijmegen) en Productiehuis Oost-Nederland (popmuziek, Deventer) hebben hun krachten gebundeld in De Nieuwe Oost. Een onbegrensd productiehuis voor kunstenaars, zoals theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. De Nieuwe Oost heeft een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar het productiehuis voor staat: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.

Met kennis, expertise en netwerk begeleidt De Nieuwe Oost een nieuwe generatie makers. De Nieuwe Oost biedt een plek waar mag worden geëxperimenteerd en waar deze makers elkaar kunnen ontmoeten. Ze worden gecoacht bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. De Nieuwe Oost denkt niet in hokjes.