Blue Flower

Floris van Delft en Winne brengen maatschappelijk verhaal op het podium

Maandag 3 en dinsdag 4 oktober zie je bij Theater a/d Rijn het aangrijpende Angry Young Men. Floris van Delft maakte vanuit WAT WE DOEN samen met hiphopartiest Winne deze vlijmscherpe voorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren veilig te laten opgroeien.

30 september herfstfeest in Arnhem-Zuid


20220929Moeite

Op vrijdagmiddag 30 september is er in en rond het Huis voor de Wijk in Immerloo een bijzonder herfstfeest. Onder het motto ‘Malburgen maakt het’ wordt een groot aantal nieuwe voorzieningen voor de wijk geopend met direct ook leuke activiteiten en workshops. De Johannesschool opent ‘Het Knaplab’ en start daarmee een uitdagend onderwijsprogramma rond wetenschap, techniek en het plezier van het maken. Huis voor de Wijk opent de Tuin voor de Wijk met veel groen, een beekje, een terras en een openluchtheater. WijkLab opent de iconische ‘bladerhut’ van en voor de jeugd en een nieuwe plek voor Het Timmerhuis, ruimte voor creativiteit. 

  20221008posttheater

Arnhem, 20 september - Het Posttheater bestaat dit jaar 30 jaar. Een boeiend verleden vol onstuimige ontwikkelingen heeft het theater gebracht tot wat het nu is: het cabaretpodium van het Oosten. Naast het mooie programma organiseert het theater het hele seizoen door leuke randprogramma's en acties.

 

Het Posttheater dankt haar naam aan het voormalige postkantoor in de Driekoningenstraat waar het theater in 1992 startte. In eerste instantie diende het als repetitieplek voor Jeugdtheaterplatform Gelderland. Door de vraag van de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk naar een try-out podium voor zijn voorstelling werd de eerste stap naar het huidige cabaretpodium gezet. Overigens speelt van de Veerdonk in november zijn allerlaatste cabaretprogramma in het Posttheater.
 

Veel grote namen vonden een startpodium in het Posttheater en komen nog steeds voor hun try-outs. Veelbelovende nieuwkomers maken naam en stromen door naar de grote zalen. Om binnen Arnhem op het gebied van comedy en cabaret een evenwichtigere doorstroming van zowel grotere namen als nieuw talent te bevorderen, werkt het Posttheater nauw samen met Stadstheater Arnhem. Het Posttheater programmeert een gebalanceerde verdeling van cabaretvoorstellingen over de zalen van het Stadstheater en het Posttheater.

 
Cabaretweekend

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 oktober organiseert het Posttheater in samenwerking met Stadstheater Arnhem alweer het 5e Cabaretweekend. Twee locaties, drie zalen en mooie namen als Guido Weijers, Dolf Jansen, Pieter Derks en Diederik van Vleuten.

Praktische informatie:
Kaartverkoop via www.posttheater.nl

20231231post

Arnhem , 23 juni – De kaartverkoop voor het nieuwe cabaretseizoen 2022-2023 van het Posttheater is gestart. Het volledige programma is online te bekijken. Het wordt weer een mooi seizoen met toppers als Nienke Plas, Guido Weijers, Dolf Jansen, Paul de Leeuw en Lenette van Dongen.

Naast cabaret en comedy kan men ook genieten van bijzondere specials als ‘365 DAGEN IK’ van de Pakistaanse journalist en schrijver Naeeda Aurangzeb en de show ‘Zelf weten’ van de makers van de podcast DAMN, HONEY. Willie - De Jeugd Van Tegenwoordig- Wartaal gaat voor het eerst het theater in, met zijn eigen show ‘Moederdag’. Een programma gevuld met grappige en serieuze verhalen over zijn leven, muziek, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit gehaald heeft.

konijnen


Studio Konijnenvoer heeft zich in het Modekwartier heeft gevestigd!

Studio Konijnenvoer werkt als take away.
Klarendalseweg 477-1 Arnhem

konijnenvoer.com