Blue Flower

20191231hopla


ARNHEM - Elke laatste zaterdag van de maand is er in Arnhem het Hopla! dansfeest. Een Lindy Hop avond met, uniek voor het Oosten van het land, elke editie een live big band.

Op zaterdag 28 april aanstaande speelt de internationaal befaamde swing band De Kalishnikovs uit Eindhoven op Hopla!. Deze band speelt swing en jazz uit de jaren '30 en '40 en is een waar feest voor zowel Lindy Hopper als toeschouwer en luisteraar. Het is ook voor niet dansers moeilijk om stil te blijven staan op de muziek van De Kalishnikovs.

Lindy Hop is een energieke dansstijl welke ontstaan is in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. Deze dans kenmerkt zich door zijn uitbundigheid en enthousiasme en beleeft op dit moment een enorme come-back. De muziek waar op gedanst wordt is swing en jazz.

Hopla! begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Dansen bij Versteegh aan de Velperweg 43A in Arnhem. Aan het begin van de avond is het mogelijk om mee te doen met een Lindy Hop workshop.

Kaarten voor de avond kosten 10 Euro en zijn aan de deur te koop.

Kijk voor meer informatie op www.hopla.party.

20180519oostp

 

PERSBERICHT april 2018
Toneelgroep Oostpool en ArtEZ Toneelschool spelen umuntu ngumuntu ngabantu
15 t/m 19 mei in Huis Oostpool Arnhem

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, transgender, vrouw, man, hipster, nerd, millennial; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Toneelgroep Oostpool en ArtEZ Toneelschool gaan dit voorjaar opnieuw de samenwerking aan en presenteren umuntu ngumuntu ngabantu onder regie van Marcus Azzini. Een persoonlijke mozaïekvoorstelling over mens-zijn en menselijkheid. Over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap. De voorstelling is van 15 t/m 19 mei slechts vijf keer exclusief te zien in Huis Oostpool in Arnhem. Mis het niet!

20180812sonsbeek4


Dit jaar voor de 20e keer SonsbeekTheaterAvenue!

Heel veel theater en lekker eten en drinken!

De Theatrale Kermis van het oosten komt ook in 2018 weer naar Arnhem! Tientallen grote en kleine voorstellingen, verrassende ervaringen, grappige acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en loungen: voor groot en klein is het goed toeven in het mooiste park van de stad.

De TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Je wandelt van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park. Laat je verleiden door de artiesten die parade maken en hun voorstelling als beste aan de man brengen!

www.sonsbeektheateravenue.nl

De datum voor de TheaterAvenue in Nijmegen is 22 t/m 24 juni 2018.

 

Breek de week en ga op stap op woensdag 9 mei tijdens de Popquiz Marathon 2018 
De Popquiz Marathon, meer dan een kroegentocht en veel gezelliger dan zomaar een popquiz.

Op 9 mei is de Popquiz Marathon weer terug in Arnhem. De Popquiz Marathon Arnhem zal plaatsvinden in diverse locaties in het centrum van Arnhem, onder andere in de Luxor, Barley’s Biergarten, Brigant, Heeren van Aemstel, café Stout en meer. De Popquiz Marathon is een landelijk evenement over vijf steden verspreid die makkelijk met het OV vanuit de hele regio te bereiken zijn: Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Meer dan 3.000 mensen doen mee aan 125 quizzen waar meer dan 3.000 fragmenten in verwerkt zitten. Wat de quizzen van de Popquiz Marathon 2018 zo bijzonder maakt, is het zeer diverse publiek dat mee doet; de Popquiz Marathon doet het erg goed bij jongeren van 20-35 jaar die van de meest uiteenlopende soorten muziek houden.

20180317stadstheater 

  

De Nieuwe Oost, Introdans, ArtEZ en Stadstheater Arnhem hebben de krachten gebundeld en organiseren hét dansfestival van Arnhem: DansTREK! In Stadstheater Arnhem proef je wat er in Arnhem op het gebied van dans op de kaart staat. Uitverkocht in 2017, op naar een XL-editie in 2018! Neem een kijkje achter de schermen, proef van diverse dansstijlen en laat je verwonderen door prachtige performances en voorstellingen. Aan het eind van de avond mogen de voetjes van de vloer!