Blue Flower

20181231TAPE

 

Op 3 mei start er in café TAPE aan de Hommelstraat in Arnhem in de avond een bijzondere tentoonstelling van de deelnemers aan het Wijkatelier; met de bloemenportretten die zij maakten, eren zij tegelijk twee onlangs overleden markante persoonlijkheden uit Sint Marten en Klarendal.

Bloemen keuzes en hortensia’s

Deelnemers konden de afgelopen periode mee doen met het schilderen of tekenen van bloemen en werden uitgedaagd: hoe ziet het boeket eruit dat jij wil schilderen? Weelderig, bescheiden, verwelkt of net geknipt? Professionele kunstenaars uit de wijk treden daarbij op als assistent en er wordt regelmatig naar een tentoonstelling toegewerkt.

Tijdens één van de donderdagavonden stelde G de vraag: wie wil een hortensia? Ze woont namelijk in het oude huis van Dirk Zeldenrust in Sint Marten, die afgelopen november overleed. Zijn hele tuin stond er vol mee. Zo kwamen ze over Dirk te spreken, over de vele goede dingen die hij heeft gedaan voor Sint Marten. Waarom daar geen eerbetoon aan Dirk van maken? Des te meer omdat de eerste week van mei staat voor het herdenken van onze overledenen. En toen hoorden ze dat Arno Arts ons ook ontvallen is, net als Dirk zo’n dierbare aanwezigheid gezichtsbepalende persoon in Klarendal.

Eerbetoon

De tentoonstelling met de bloemenportretten in mei was al bekend. Waarom daar geen eerbetoon aan Dirk van maken? Des te meer omdat de eerste week van mei staat voor het herdenken van onze overledenen. En toen hoorden ze dat Arno Arts ons ook ontvallen is, net als Dirk zo’n dierbare aanwezigheid in Klarendal, zo’n gezichtsbepalende persoon…

Op 3 mei om 19.30u herdenkt het Wijkatelier in Tape Dirk en Arno. Er worden herinneringen opgehaald, verhalen verteld en een glas geheven ter nagedachtenis van deze twee wereldgasten. Deelnemer Nathalie Woens heeft zich voor deze tentoonstelling laten fotograferen. Zij werkt aan bloemen uit haar jeugd in Zuid Afrika en het Wijkatelier helpt haar deels door een burnout heen. ‘Ik vind het heerlijk weer met mijn handen bezig te zijn. De expositie gaat natuurlijk ook over de deelnemers; zonder hen geen Wijkatelier!’ Berengaria, coördinatie Wijkatelier: ‘We hopen dat iedereen komt. Liever geen bloemen: daar heeft het Wijkatelier al voor gezorgd.’

Na 3 mei is de tentoonstelling dagelijks te bekijken tijdens openingstijden.
TAPE – zeven dagen open – Hommelstraat 66
MA. DI. WO. 16.00u – 23.00u
DO. VR. ZA. 13.00u – 01.00u
ZO. 14.00u – 22.00u

Het Wijkatelier is een initiatief uit de wijken Sint Marten en Klarendal, ondersteund door de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem (Rozet) en Inloophuis Sint Marten. Het Wijkatelier draagt middels connecties en verbintenissen in de wijk mee aan sociale cohesie.