Blue Flower

De langste nacht van het jaar staat voor de deur, maar wij kijken richting het voorjaar, met een lente ontwaking in het vizier. Vanaf januari staat Theater a/d Rijn in het teken van een divers en avontuurlijk programma, van de nieuwste generatie makers. De kaartverkoop is gestart via onze website.

Pilot PC - Connor Schumacher, Dansateliers - A rave session - it’s nothing without you!
Wo 13 jan 20:00 uur, Do 14 jan 17:00 uur & Do 14 jan 20:00 uur. Language no problem
Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de immersive experience Pilot PC. Connor Schumacher is terug in het theater en nodigt je uit om te bewegen en te samen te bouwen aan een dynamische fysieke cultuur. Wat kun je verwachten? Muziek (van opera tot techno), licht, video, beweging, hard werken en nadenken. Dit worden de instrumenten die ons verbinden.

De Hokje - Dunya Khayame & Tim Kamps, Theater Bellevue
Do 21 jan 20:00 uur
De Hokje vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: een selfmade crimineel. In een lang verwacht live-interview wordt hij bevraagd over zijn verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, doet Anouar een schokkende onthulling. De Hokje wordt gemaakt door Dunya Khayame en Tim Kamps. Een satirische voorstelling over identiteit, verpakt in een whodunnit die eindigt als Shakespeare-tragedie.

Op De Rok Van Het Universum - ‘t Barre Land & De Nwe Tijd
Ma 25 jan 20:00 uur
In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat. P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

FRITZI - De Poezieboys
Do 11 feb 17:00 uur & Do 11 februari 20:00 uur
Grote kans dat je nog nooit van de dichter Fritzi Harmsen van Beek hebt gehoord. Vrees niet, geeft niks. Dat hadden de Poezieboys tot een jaar geleden ook niet. En mocht je haar al kennen, dan ken je haar als de dochter van de tekenaar van Flipje van Tiel of als de flodderdiva die in de gekraakte villa Jagtlust mythische feesten gaf. De Poezieboys kennen haar als een lieve vrouw die moeite met het leven had. Een originele, gulle en talentvolle vrouw die prachtig kon schrijven en tekenen, die van kleine weerloze diertjes hield, grassprietbrieven schreef en eindeloos veel walnoten beschilderde. De Poezieboys brengen een mythe over een van Nederlands grootste dichters.

Dance Flavours Performance Night - Arnhemse Meisjes & De Nieuwe Oost
Ma 22 feb 20:00 uur
Danscollectief Arnhemse Meisjes en De Nieuwe Oost presenteren Dance Flavours Performance Night: een podium voor werk in verschillende stadia van het dansproces: van work in progress tot herneming. Bij Dance Flavours krijg je de mogelijkheid om te proeven van het werk van verschillende hedendaagse dansmakers. 22 februari 2021 staat er weer een gloednieuw verrassingsmenu voor je klaar!

4 maart: LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW - Merel Severs, Winnaar Best of Fringe 2020
Do 4 mar 17:00 uur & do 4 mar 20:00 uur
LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW is een persoonlijke performance van de strijd van een vrouw met opgroeien in een wereld waarin de witte man de norm is. Waar machtsmisbruik, geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Waar nuance en empathie ondergesneeuwd raken door grove uitspraken en verdeel- en heers strategieën. In deze soloperformance poogt Merel Severs zowel in taal als in beweging te definiëren wat man zijn is om zo de diepgewortelde stereotypen van het man zijn zichtbaar en de beperking die daaruit voortkomt invoelbaar te maken.

8 maart: Jezebel - Cherish Menzo, Frascati Producties
Ma 8 mar 20:00 uur. Language no problem.
JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixen: een vrouwelijk model dat eind jaren 90 en begin 2000 verschijnt in hiphop-videoclips. Jezebel weigert gedefinieerd te worden door anderen. Zij navigeert door het landschap van de hiphopcultuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Kan Jezebel het controversiële stereotype dat wordt geassocieerd met de zwarte hiphop-honey deconstrueren? Hoe herdefinieert deze video-girl zichzelf anno 2019?

25 maart: The World Is Yours #TWIY - The Lost Project
Do 25 mar 20:00 uur
Je bent elke dag bezig om de beste versie van jezelf te worden, waardoor je soms niet meer weet wie je zelf bent. Ambitie hebben is een fulltime job, dus er is geen tijd voor onzekerheid. Alle middelen zijn binnen handbereik om niet te falen, dus wanneer het niet lukt, ligt het aan jezelf. Het praten over onzekerheid is geaccepteerd in een vorm van een meme, maar in het echte leven is er geen plek voor negatieve emoties want dat is schadelijk voor je imago. De echte schade is voor het publiek niet zichtbaar en het is ook de vraag wanneer kunnen wij het zelf zien?