Blue Flower

20180624rijnk


Het circus is voor iedereen


Dat bewijst de unieke circustheatershow BLOES! Cirque de la Liberté. Van 6 juni t/m 24 juni 2018 vieren we met deze show samen de vrijheid op een voor Arnhem unieke locatie: de ASM-haven.
BLOES! Cirque de la Liberté is circus in de traditie van het beroemde Cirque du Soleil. Theater, muziek en zang gecombineerd met traditionele, maar ook ongekende circuselementen. Adembenemende acrobatiek, clown-characters die ons een spiegel voorhouden en natuurlijk ook (opblaasbare) olifanten.

Datum: 6 t/m 24 juni 2018

Plaats: Stadblokkenweg 25

www.cirquedelaliberte.nl

20181231TAPE

 

Op 3 mei start er in café TAPE aan de Hommelstraat in Arnhem in de avond een bijzondere tentoonstelling van de deelnemers aan het Wijkatelier; met de bloemenportretten die zij maakten, eren zij tegelijk twee onlangs overleden markante persoonlijkheden uit Sint Marten en Klarendal.

Bloemen keuzes en hortensia’s

Deelnemers konden de afgelopen periode mee doen met het schilderen of tekenen van bloemen en werden uitgedaagd: hoe ziet het boeket eruit dat jij wil schilderen? Weelderig, bescheiden, verwelkt of net geknipt? Professionele kunstenaars uit de wijk treden daarbij op als assistent en er wordt regelmatig naar een tentoonstelling toegewerkt.

Tijdens één van de donderdagavonden stelde G de vraag: wie wil een hortensia? Ze woont namelijk in het oude huis van Dirk Zeldenrust in Sint Marten, die afgelopen november overleed. Zijn hele tuin stond er vol mee. Zo kwamen ze over Dirk te spreken, over de vele goede dingen die hij heeft gedaan voor Sint Marten. Waarom daar geen eerbetoon aan Dirk van maken? Des te meer omdat de eerste week van mei staat voor het herdenken van onze overledenen. En toen hoorden ze dat Arno Arts ons ook ontvallen is, net als Dirk zo’n dierbare aanwezigheid gezichtsbepalende persoon in Klarendal.

20191231hopla


ARNHEM - Elke laatste zaterdag van de maand is er in Arnhem het Hopla! dansfeest. Een Lindy Hop avond met, uniek voor het Oosten van het land, elke editie een live big band.

Op zaterdag 28 april aanstaande speelt de internationaal befaamde swing band De Kalishnikovs uit Eindhoven op Hopla!. Deze band speelt swing en jazz uit de jaren '30 en '40 en is een waar feest voor zowel Lindy Hopper als toeschouwer en luisteraar. Het is ook voor niet dansers moeilijk om stil te blijven staan op de muziek van De Kalishnikovs.

Lindy Hop is een energieke dansstijl welke ontstaan is in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. Deze dans kenmerkt zich door zijn uitbundigheid en enthousiasme en beleeft op dit moment een enorme come-back. De muziek waar op gedanst wordt is swing en jazz.

Hopla! begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Dansen bij Versteegh aan de Velperweg 43A in Arnhem. Aan het begin van de avond is het mogelijk om mee te doen met een Lindy Hop workshop.

Kaarten voor de avond kosten 10 Euro en zijn aan de deur te koop.

Kijk voor meer informatie op www.hopla.party.

20180812sonsbeek4


Dit jaar voor de 20e keer SonsbeekTheaterAvenue!

Heel veel theater en lekker eten en drinken!

De Theatrale Kermis van het oosten komt ook in 2018 weer naar Arnhem! Tientallen grote en kleine voorstellingen, verrassende ervaringen, grappige acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en loungen: voor groot en klein is het goed toeven in het mooiste park van de stad.

De TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Je wandelt van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park. Laat je verleiden door de artiesten die parade maken en hun voorstelling als beste aan de man brengen!

www.sonsbeektheateravenue.nl

De datum voor de TheaterAvenue in Nijmegen is 22 t/m 24 juni 2018.

 

20180825asm

 
De allereerste editie van het ASM Festival, een eigen popfestival voor Arnhem met de beste acts van Nederlandse bodem. We hopen je te zien op 25 augustus 2018!

Datum: Zaterdag 25 augustus 2018 

Tijd: 13:30 uur - 23:00 uur

https://asmfestival.nl/