Blue Flower


Event

Title:
Lee Fields and The Expressions
When:
zo, 13. oktober 2019, 19.30 u - 22.30 u
Where:
Luxor Live - Arnhem,
Category:
Concert

Description

De Amerikaanse soulzanger Lee Fields bracht vijftig jaar na zijn eerst uitgebrachte single op 5 april van dit jaar zijn nieuwe album It Rains Love uit! Samen met zijn onvolprezen band The Expressions neemt Fields ons mee naar het begin van de jaren 70 voor een tegelijkertijd stomende als verfijnde soul funk-show.

Lee Fields
Met zijn ongebreidelde energie en fantastische soulstem, lag de vergelijking met funkartiest James Brown zo voor de hand dat hij de bijnaam Little J.B. kreeg. Zijn muziek ademt tijdloosheid en puurheid. Op zijn nieuwste album graaft hij nog dieper in zichzelf en gooit hij er een grote dosis liefde bij op.

Soul funk revival
Hoewel Fields al vanaf 1969 vele singles en albums op heeft genomen scoorde hij nooit een conventionele hit. Mede hierdoor behoren zijn oude platen tot de collectors-items in de soul/ funk, en heeft hij een uitgebreide fan schare in het genre. Onder deze fans bevonden zich Philippe Lehman en Gabriel Roth (Desco, Truth & Soul, Daptone-records) die Fields in 1998 contracteerden voor hun platenlabel Desco en daarmee een startsein gaven aan een comeback van een al jaren ondergewaardeerde artiest. Lehman en Roth initieerden een grote soul- en funk revival begin 2000 met hun platenlabels en band (Soul Providors) waar Lee Fields als zanger en Sharon Jones (& The Dap-Kings) als achtergrondzangeres fungeerden.

Tip voor de liefhebbers van Sharon Jones, Charles Bradley, James Brown en Otis Redding!

Venue

Location:
Luxor Live   -   Website
Street:
Willemsplein 10
ZIP:
6811 KB
City:
Arnhem
Country:
Netherlands
Export ICS