Blue Flower


Event

Title:
Happy Sundays At The Park #3
When:
zo, 9. augustus 2020, 16.00 u
Where:
Coehoornpark - Arnhem,
Category:
Concert

Description

20200809coeh

 

Muziek bij de Molen organiseert in juli, augustus en september zes dubbelconcerten op zondagmiddagen in Coehoornpark Arnhem dat deze zomer dienst doet als PopupPark. Deze zondagen komen in plaats van de optredens in Molen De Kroon waar vanwege corona voorlopig geen samenkomsten mogelijk zijn.

In het park kan een beperkt aantal bezoekers veilig in de buitenlucht bijeenkomen. De entree voor het dubbelconcert van 9 augustus is 10,00 euro per persoon.

Tijdens de Happy Sundays treden er steeds twee verschillende artiesten/gezelschappen op die qua genre bij elkaar passen maar ieder hun eigen stijl en zeggingskracht hebben. Deze zondag ontvangen wij twee duo's met Latijns-Amerikaans repertoire: Caroline Lobanov & Ronald Veerman en Corazón Latino Duo.

Caroline Lobanov & Ronald Veerman
Caroline Lobanov en Ronald Veerman studeerden beide lichte muziek aan het Hilversum’s conservatorium maar leerden elkaar kennen door hun gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Zij speelden jarenlang samen in LobaNova, een kwartet met twee percussionisten, gitaar en zang en een repertoire van uiteenlopende Braziliaanse stijlen als bossanova, samba, baião, MPB, (Musica Popular Brasileira), en eigen Braziliaanse bewerkingen van pop en jazz standards.
Later kruisten hun wegen elkaar in het project “Doce com pimenta”, een samenwerking tussen zangeres Caroline Lobanov en de choroband Vatapá.
In 2015 namen ze een album op met eigen arrangementen van een tiental prachtige stukken van gerenomeerde Braziliaanse liedjesschrijvers als Dorival Caymmi, Diavan, Lenine en Gilberto Gil. De titel ‘Doce com Pimenta’ betekent , vrij vertaald: “gepeperde zoetigheid” en verwijst naar de mix van muzikale smaken, van weemoedige ballades tot knisperige en warmbloedige samba. Kleurrijke en meeslepende muziek die de ziel beroert en waarbij je niet stil kunt blijven zitten.
Ronald speelt gitaar en bandolim in Vatapá en in diverse projecten en heeft zich inmiddels ook in de Portugese Fado verdiept.
Caroline trad in de afgelopen jaren met regelmaat op in Portugal met Braziliaanse en Portugese muzikanten, startte een nieuw Brazilaans kwartet BrazilLobá4 en speelt regelmatig samen met o.a. jazzpianist Bert van den Brink.
Caroline Lobanov en Ronald Veerman spelen vandaag een selectie uit hun uitgebreide repertoire van de afgelopen decennia.
www.carolinelobanov.nl
www.youtube.com/watch?v=E9D-gv5hzuo

Corazón Latino Duo
Corazón Latino speelt zeer afwisselende en bruisende muziek uit Mexico, Cuba, Colombia, Brazilië en Spanje; om lekker op te dansen of gewoon bij weg te dromen. Het duo bestaat uit Willem Hendrikse - gitaar en zang en Alberto Cárdenas - requinto en zang.
Willem Hendrikse groeide op op Curaçao en kwam voor studie naar Nederland, ging voor een aantal jaar terug naar zijn Caribische eiland en vestigde zich daarna toch weer in Nederland. Jarenlang was Willem succesvol met zijn Latijns-Amerikaanse muziekgroep Tres Hombres. Tegenwoordig speelt hij in verschillende kleine formaties en als solist.
Alberto Cárdenas werd in de jaren ’90 uit Colombia naar Nederland gehaald door een artiestenburo dat Latijns-Amerikaanse muzikanten bijeenbracht om een trio (Trio Delmar) te formeren en in te zetten in de Nederlandse evenementenmarkt. Sinds die tijd woont Alberto in Nederland. Hij speelt op de requinto, een hooggestemde melodiegitaar met kenmerkend Latijns-Amerikaans geluid.
www.willemhendrikse.com
www.youtube.com/watch?v=1GkUkTH7Tzs

De optredens vinden plaats tussen 16.00 en 18.00 uur en mensen met een reservering zijn welkom vanaf 15.15 uur. Na de optredens blijft het park voor ons geopend tot 19.00 uur. Een bar en sanitair zijn aanwezig, er zijn hapjes verkrijgbaar.
Om te reserveren stuur je een E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van jouw voor- en achternaam én die van jouw partner en/of mensen uit jouw huishouding. Daarna sturen wij jou een Tikke waarmee je de entree van 10,00 euro per persoon kunt betalen.
Op de dag zelf kun je ook nog binnenkomen via de poort als er nog plekken beschikbaar zijn.

Venue

Location:
Coehoornpark   -   Website
Street:
hoek Coehoornstraat - Nieuwe Plein
City:
Arnhem
Country:
Netherlands

Description

 

Tel.: 

Export ICS