Blue Flower


Event

Title:
KJO speelt tijdens de Jazznight Arnhem o.l.v. Charli Green
When:
za, 23. maart 2019, 18.00 u
Where:
Jans' - Arnhem,
Category:
Concert

Description

Klarendal Jazz Orkest (KJO) speelt tijdens de Jazznight Arnhem

In latin- en Afro-sferen, met Charli Green

Zaterdag 23 maart 2019, 18.00 in Musis (Grand Café Jans’)

De Jazznight Arnhem herleeft op 23 maart in alle zalen van Musis en in grand café Jans’. Het Klarendal Jazz Orkest (KJO) brengt dan vanaf 18.00 uur een speciaal programma, met stukken die trompettist Charli Green een aantal jaren geleden componeerde en/of arrangeerde voor zijn befaamde Fra Fra Big Band. De Jazznight komt daarmee even in Caribische en Afrikaanse sferen. Charli Green zal zelf aanwezig zijn, als orkestleider en als trompettist.

Charli Green (1945) woont sinds 1970 in Nederland. In de afgelopen tientallen jaren bouwde hij hier een stevige reputatie op als conservatoriumdocent, uitvoerend musicus en orkestleider. Daarnaast bleef hij samenwerken met een keur aan Europese en Amerikaanse musici.
Wie ooit zijn eigen Fra Fra Big Band heeft gehoord, weet hoezeer Greens composities en arrangementen doortrokken zijn van warmte en swing . Het Klarendal Jazz Orkest is er onder zijn leiding in geslaagd om deze stukken nieuw leven in te blazen en dezelfde aanstekelijke ‘groove’ te creëren.

Ooit ontstond het Klarendal Jazz Orkest (KJO) in de bekende Arnhemse volkswijk. Vandaar de naam van deze vitale big band, die steeds andere uitdagingen aangaat.
Klarendal Jazz Orkest is een uniek en verfrissend samenraapsel van professionals, semi-professionals, ambitieuze amateurs en ArteZ-(conservatorium)talenten. Kenmerkend is de leeftijdsopbouw: in KJO spelen zowel twintigers als zestigers. Deze muzikanten hebben een gezamenlijke missie: de big bandtraditie levend houden en voor de actuele, avontuurlijke uitingen van deze jazzcultuur een nieuw publiek aanboren.

KJO hoort bij het beweeglijke culturele leven van Arnhem. Het is dus logisch dat ze tijdens de Jazznight Arnhem aanwezig zijn, met alweer een nieuw repertoire en een zeer speciale trompettist en gastdirigent.

Vergeet ook de rest van de Jazzznight niet! Na KJO kun je nog genieten van diverse andere acts, zoals de Guus Tangelder Big Band met Fay Claassen en Ronald Snijders, het Artvark saxofoonkwartet en The Bobs met Ewoud Dercksen.
‚Äč
Locatie: Musis/ Grand Café Jans’
Aanvang: 18.00 uur
www.jazzinarnhem.nl
www.klarendaljazzorkest.nl
Reserveren:
www.musisenstadstheater.nl

Venue

Location:
Jans'   -   Website
Street:
Velperbuitensingel 25
ZIP:
6828CV
City:
Arnhem
Country:
Netherlands

Description

Jans

 

Tel.: +31 26 303 0438

Export ICS