Blue Flower


Event

Title:
Lwela Kasulwe singer-songwriter
When:
do, 20. februari 2020, 20.00 u
Where:
Molen De Kroon - Arnhem,
Category:
Concert

Description

 

Sommige muzikanten bezitten een natuurlijk talent. Zonder enige muzikale opleiding zijn ze in staat om instrumenten te bespelen, met een natuurlijk gevoel voor melodie en ritme. In zijn geboorteland Congo hoorde Lwela Kasulwe hoorde al op jonge leeftijd muziek op elke hoek van de straat. Bijna standaard zong hij mee met elke noot. Toen hij begon met het kerkkoor, ontdekte Kasulwe zijn ware passie voor muziek. Hij raapte gitaar en bas op en begon met verschillende bands op te treden in de Kinshasa-hoofdstad van Congo.
Na zich in 1998 in Nederland te hebben gevestigd, ontwikkelde Kasulwe zich als singer-songwriter met een ongelooflijke vocale stijl die zowel magisch fluisteren als fel en pittig is.

Kasulwe wordt beïnvloed door Congolese traditionele muziek en ritmes die hij gebruikt om zijn eigen stijl van muziek te creëren, doordrenkt met soul, funk en jazz..
Kasulwe maakt indruk met een ongewone manier van gitaarspelen geïnspireerd door pionier pionier Jean Bosco Mwenda. Maar ook hedendaagse singer / songwriters zoals Tracy Chapman maken deel uit van de muzikale bagage van Kasulwe.

Kasulwe wordt geprezen door zijn collega's. Veelgeprezen singer-songwriter Ntjam Rosie: "Je hebt een natuurlijk geschenk. Het gaat verder dan mooi en anders. en de gerenommeerde pianist Bert van den Brink zegt:" De kracht van je muziek is de authenticiteit ervan. "Lwela Kasulwe is een uniek creatief talent. Met zijn schitterende cross-over onderscheidt hij zichzelf. Kasulwe beweegt je met spontaniteit, eerlijkheid, gevoeligheid en energie. Hij vangt je hart met de kracht van liefde die door de berichten in zijn liedjes rinkelt.

https://youtu.be/i5zS9yG5SGE

Facebook event

 

De deur gaat open om 16:00 uur en het optreden begint om 17:00 uur. Kom op tijd want vol is vol. Aan de bar is pinbetaling mogelijk, ook voor de muzikanten.
Entree is gratis maar we gaan rond met de "pet" voor een vrijwillige bijdrage. Deze opbrengst gaat volledig naar al onze muzikanten!

Venue

Location:
Molen De Kroon   -   Website
Street:
Klarendalseweg 82
ZIP:
6822 GC
City:
Arnhem
Country:
Netherlands

Description

kroon

 

Tel.: +31 (0)26-351 2513

Export ICS