De zomer begint met Park Open op 9 juni


Park Open, Arnhems meest relaxte muziekfestijn op de Ronde Weide in Park Sonsbeek, trapt de zomer af op zondag 9 juni. Het openingsfeest staat bol van de opzwepende acts op het hoofdpodium dat vanaf dit jaar Hans Vrij Stage heet. Het tweede podium, gesponsord door House of Industry, is de arena voor vijf zinderende afleveringen van de epische Jonge Helden Battle!

Park Open is er op 9 juni, 16 juni, 30 juni, 7 juli en 14 juli van 13.00 tot 19.00 uur op de Ronde Weide in Park Sonsbeek. Op 23 juni verzorgen we samen met het Sportbedrijf Arnhem de muziek in het Wielercafé bij het Watermuseum tijdens het NK wielrennen. De toegang is alle dagen……vrij!

Veel nieuwe activiteiten
De bands die op 9 juni aftrappen zijn Politie Warnsveld, Convoi Exceptional en Stapled. Ze zetten met hun energieke en swingende live optredens de toon voor de rest van het Park Open-seizoen. “De sfeer wordt weer als vanouds! We programmeren breed, aantrekkelijk en uitdagend en we hebben allerlei nieuwe leuke activiteiten op de wei”, zegt programmeur Tse Kao, die dit seizoen weer terug is op zijn oude stek (Kao was tot 2015 betrokken bij de organisatie van het festival). Zo kan iedereen dit jaar een kleedje huren om tweedehands spulletjes te verkopen, komen uitbrakken tijdens een weldadige lunch verzorgd door Stadsvilla Sonsbeek onder het motto ‘Lunchen bij Park Open is het nieuwe ontbijt op bed’ en meedingen naar de titel Best dressed ‘Mr. & Mrs. Park Open 2024’.

Hans Vrij Stage
Ook op 9 juni dopen we het hoofdpodium officieel om tot Hans Vrij Stage. De organisatie eert hiermee namens de hele Park Open-community het leven en de dartele geest van de vorig jaar overleden Park Open oprichter Hans van Vrijaldenhoven. Zijn liefde voor de kunsten en de muziek, zijn gevoel voor kwaliteit en zijn gave om mensen te verbinden, kwamen samen op de Ronde Weide.

Jonge Helden
Op het tweede podium strijden jonge bands en muzikanten om de Hans Vrij Award en een plek op de Hans Vrij Stage in 2025. “Hans had een exquise neus voor jong talent en die traditie zetten we graag voort”, aldus Kao. “We hebben talentvolle acts gescout in samenwerking met docenten en bandcoaches van De Muziekmakerij, De Lindenberg Nijmegen, Rijn IJssel en de Jacobiberg.” In vier voorrondes bepaalt zowel een jury als het publiek welke acts er doorgaan naar de finale tijdens de laatste editie op 14 juli.

Vrienden van Park Open
Ook nieuw in 2024 is de mogelijkheid om vriend of vriendin van Park Open te worden! Iedereen die Park Open een warm hart toedraagt kan het festival nu steunen met een donatie. De vriendschap wordt bezegeld met geinige exclusieve extraatjes, zoals een Park Open zonnebril, een cap of een koeltas. In die laatste past perfect het nieuwe, kant-en-klare Park Open koelboxpakket dat koud klaar staat op de wei. Nooit meer slepen met zware flessen en blikken. Hoe cool is dat!

www.parkopen.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *